IranCG Forum

نسخه کامل: جاودانگی حضور
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید. نمایش نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
[RIGHT]اختصاصی رسم : استاد ابراهیم حقیقی معتقد است تکنولوژی تعاریف ما را دگرگون کرده است.
این مدرس گرافیک در گفتگو با فصلنامه گفتار سبز، ضمن اعلام این مطلب، افزود:" بعد از حضور دیجیتال و رایانه‌ها و نرم افزارها یک بهم ریختگی اتفاق افتاد. ما در رایانه می‌توانیم کار گرافیک بکنیم، بی‌آنکه دست در آن دخیل باشد. حتی می‌توانیم عکس خلق کنیم بی‌آنکه دوربین یا لنز یا نگاتیو موجود باشد. نقاشی‌هایی در بسیاری گالری‌ها و نمایشگاه‌ها و بی‌ینال‌ها که با نرم‌افزارها انجام شده می‌بینیم که از طریق رشد پرینترها عینی شده. حالا اسم این اثر تولید شده چاپ شده نقاشی است یا گرافیک؟ تصویرگری که برای چاپ یک کتاب، تصویرسازی می‌کند، کار او تصویرسازی است یا نقاشی؟اگر تصویرسازی است باید در حوزه گرافیک تعریف شود و اگر نقاشی است باید در حوزه دیگر هنر تجسمی تعریف شود. در حقیقت تکنولوژی تعاریف ما را دگرگون کرده است".
این طراح گرافیک ادامه داد:" تعریفی که من برای گرافیک دارم این است که اختلاف فاحشی که با نقاشی دارد این است که گرافیک متکی به سفارش می‌باشد و تاکنون بوده است. در حقیقت گرافیک از یک سفارش برمی‌خیزد. یک متن اولیه موجود بوده مثل یک کتاب یا نمایشنامه که می‌خواهد اجرا شود. اما نقاشی هیچ سفارش اولیه‌ای جز از درون نقاش هنرمند ندارد".
وی تصریح کرد:" اینکه اصلا چه اثری هنری است یا نه؟ این دعوی دیگری است است که یک طراح گرافیک، یک عکاس یا یک کاریکاتوریست می‌تواند بگوید اثر من اثر هنری است یا نه! حتی اگر متکی به سفارش باشد. من عرض می‌کنم اجازه بدهید این را جامعه تعریف کند. اجازه بدهید آینده تصمیم بگیرد که این اثری که خلق شده چقدر عمر درازمدت پیدا خواهد کرد. در حقیقت شرایط حضور یا جاودانگی دارد. آن وقت است که می‌توان گفت این اثر هنری محسوب می‌شود یا خیر".
سومین شماره فصلنامه گفتار سبز در 176 صفحه ویژه پاییز و زمستان 1387 و به قیمت 2500 تومان منتشر شده است: خرید آنلاین[/RIGHT]
آدرس های مرجع